• senmut luxor
 • senmut luxor
 • senmut luxor
 • senmut luxor
 • senmut luxor
 • senmut luxor
 • senmut luxor
 • senmut luxor

Accommodatie

Senmut heeft 10 tweepersoonskamers. Alle kamers zijn ruim en zeer schoon. Vier kamers bevinden zich op de begane grond en vijf kamers op de eerste verdieping (met balkon) en 1 kamer (met spectaculair uitzicht en dus niet voor niets de meest favoriete kamer) op het dakterras. Alle kamers beschikken over een eigen douche, wastafel en toilet. Alle kamers hebben twee ruime eenpersoonsbedden (die desgewenst aaneengeschoven kunnen worden), een hang/legkast, kaptafel en een zitje. Iedere kamer heeft een fan. Uiteindelijk zal er in alle kamers tevens een airco aanwezig zijn, dit is nu nog deels het geval. Op iedere verdieping is er een woon-/eetkamer, badkamer en keuken voor gemeenschappelijk gebruik.

De beschutte tuin en het dakterras, zijn de hele dag voor de gasten beschikbaar.Hier kan men desgewenst ook de maaltijden gebruiken. Op het deels overdekte dakterras heeft men een prachtig uitzicht op aan de ene kant de Nijl met zijn boten, de East-Bank van Luxor en Luxor - tempel en aan de andere kant het platteland van de West-Bank van Luxor met zijn palmbomen en suikerrietvelden.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. U kunt de gemeenschappelijke keuken gebruiken indien U uw eigen maaltijd of drinken wilt klaarmaken. Indien U dit tijdig (bij voorkeur 's morgens) aangeeft kunnen uw gastheer / -vrouw de avondmaaltijd voor U bereiden tegen een redelijke prijs. In de naaste omgeving zijn tal van restaurants waar relatief goedkoop de maaltijd gebruikt kan worden. Ook zijn er take-away mogelijkheden.

Service

Senmut beschikt over een eigen auto, die tevens gebruikt kan worden voor trips/excursies/transfer van en naar Luxor Airport. Gasten kunnen tegen een redelijke vergoeding hun kleding laten wassen en/of strijken. Op verzoek van een voldoende aantal gasten kan een avond met Egyptische folklore (muziek en dans) verzorgd worden.

Ligging

Senmut ligt op de West-Bank in Luxor, direkt aan de Nijl.Het gebied wordt El Ramlah genoemd. De veerdienst tussen de West en East-Bank ligt op 5 minuten loopafstand. Daar vindt U ook het (service) taxistation en het dorpje El Gezira voor uw dagelijkse boodschappen.U kunt ook rechtstreeks met een motorboot vanaf het huis de Nijl oversteken naar de East-Bank. Op de East-Bank bevindt zich o.a. de stad Luxor, Luxor-tempel, Karnak-tempel en de musea. De West-Bank is agrarisch gebied met diverse kleine dorpjes. Op een kwartiertje rij-afstand begint de woestijn met zijn bergen. Hier vindt U o.a. Hatschepsoet-tempel, de tempel van Medinet Habu, de Memnon Kolossen, Dal der Koningen, Dal der Koninginnen, Dal der Edelen. Tussen Luxor en Cairo of Aswan is er een trein en vliegtuigverbinding en met Hurghada een busverbinding.

Prijslijst

 senmut luxor
Eenpersoonskamer

Senmut Hotel Single Room.

$ 18

 senmut luxor
Tweepersoonskamer

Senmut Hotel Double Room.

$ 21

 senmut luxor
driepersoonskamer

Senmut Hotel Triple Room.

$ 26

 senmut luxor

Over ons en onze gasten

Uw gastheer is Egyptenaar, afgestudeerd egyptoloog en gediplomeerd gids. Het is ons streven mensen een nieuwe vorm van verblijf in Luxor te bieden, met kontakt tussen oude en hedendaagse culturen enerzijds en rust en ontspanning anderzijds. Niet iedereen voelt zich thuis in een georganiseerde groepsreis. Het op eigen gelegenheid reizen geeft meer individuele vrijheid en men heeft meer kontakt met de plaatselijke bevolking, maar in een onbekend land met een onbekende cultuur kan dit een drempel vormen, zeker voor minder ervaren reizigers of bijv. ouderen en/of alleenreizenden( m.n.vrouwen).

In zekere zin kan dit ook gelden voor de accomodatie waar men verblijft. Een Bed & Breakfast accomodatie heeft in dit opzicht een aantal voordelen. Omdat het een woonhuis betreft, zijn in het pand uitsluitend de bewoners (en het personeel) en de gasten (met hun eventuele genodigden) aanwezig. Het is geen openbare ruimte. Gasten zijn altijd welkom voor een praatje en/of een kop thee in huiselijke sfeer. Ons motto is: individueel, maar niet alleen! Desgewenst kunnen wij onze gasten behulpzaam zijn met advies en informatie inzake bezienswaardigheden, mogelijke aktiviteiten en allerhande praktische zaken. Eventueel kunnen wij ook trips en/of excursies voor U organiseren.